top of page

Behavazódtunk, azaz téli fotózás két különleges párral

Beragadt autó a sárba, meg nem érkezett lámák, remegő hideg és mégis mosolygunk ????

 

Hát igen! Mi így szeretjük a munkánkat! Nem egyszerű sokszor és a "halandó" szemek csak a végeredményt látják :)

A képekben meg is mutatjuk milyen lett a végeredmény, de mesélek egy kicsit, hogy is zajlott az egész az előkészületektől az elköszönésig.


Egy decemberi napon beszéltünk Lucával telefonon, hogy kéne már egy jó kis téli anyag... Hát jó, de mikor lesz hó? Ki tudja?! Megvárjuk...


KIVEL FOTÓZZUNK, HOL ÉS MIKOR? Hát, amit tudunk szervezzünk le, de a hó sokszor gyorsan jön és megy is, ezért jól össze kell rakjuk és gyorsan kell lépni. A legfontosabb a stáb összeállítása volt első körben, hiszen velük együtt dolgozunk majd és az eredményt igen is nagyon meghatározza, hogy kik állnak a kamera végén. Volt elképzelésünk persze már a fotózás stílusát illetően, ezért könyebb volt kiválasztani az együttmködő vendégművészeinket is :)


STÍLUS, TEMATIKA: Mester Lucával - (Én Viktor) már megbeszéltük és kitaláltuk milyen stílusban gondolkozunk! Biztos volt ez esetben, hogy a hó miatt nem a dekorációs kellékekre tesszük a hangsúlyt, hisz lehet nem is lenne elég idő installálni (elázhat ha havazik, a hidegben könnyen megfagy a virág... ha kimegyünk a természetbe akkor kötött lesz, hogy mit tudunk használni). Naturális, természetközeli, letisztult, akár kicsit puritán stílust körvonalaztunk közösen.


A HELYSZÍN ÉS A VIRÁGOK: A helyszín is fontos: legyen fix, vagy bebaktatunk az erdőbe? Melyikbe? Hát mielőtt választottunk volna helyszínt a virág-dekor-design részre, úgy gondoltuk hogy végre összehozhatnánk egy közös munkát Alexis Flower-rel! Innen viszont könnyű volt dönteni, hisz egy Pécshez közeli -még nem publikus helyszínen - épp most épül egy üvegház stílusú rendezvénytér. Itt a környéken vannak fák, dombos mező, na meg zárt rész, ahol öltözni-készülni is tudunk, meg akár fotózni is ha kell!


A FOTÓ, A FÉNYKÉPÉSZ: A végeredményt a fotós tudja megmutatni a közönség számára, ezért nagyon is fontos hogy kit választunk! Kedvelje a stílust amit épp meg szeretnénk jeleníteni, valamint mi is az ő képeit :), na meg persze legyen ő is kellően rugalmas az időpontot illetően :). Szugfil Máté nekünk nem volt most kérdés! Mátéval mindketten sokszor és régóta dolgoztunk már, Alexis is hasonlóan. Máté képeinek hangulata teljesen beleillett az elképzelésbe és hát persze Ő is rögtön igent mondott nekünk!


SMINK-HAJ: Luca- MesterMakeUp a sminkért felel főként - de közösen találtuk ki az egész koncepciót, a ruhákat, a dekoráció színeit... Nem volt kérdés, hogy Éduát- akivel együtt üzemeltetnek egy üzletet Pécsett- megkérdezzük, ráér e hajakat készíteni nekünk. Nem könnyű Őt elérni és pláne a bizonytalanság is nehezített, hisz neki az előre beírt időpontokra érkező ügyfeleket nehéz áttenni és kellemetlen is. Bíztunk benne, hogy ez nem lesz akadály. Ha már a nehézségeknél tartunk, nem könnyű tortát készíteni, úgy hogy nem tervezhetünk előre! Diával és Hajnival egyeztettük a torta elképzeléseinket, és megígérték, hogy rögtönözve is ha kell, de megoldják!


A PÁROK, AZAZ A MODELLJEINK: Na ez mindig nagyon nehéz, én beismerem kevésbé vagyok jó ebben. Luca az, aki bujja az instát és keresi a megfelelő arcokat. Stílust keresünk, nekünk nem egy modell kell, hanem a koncepciót képviselő külső megjelenés segít, hogy a végeredmény is azt adja át, amit mi elképzeltünk. Nem csak profik jöhetnek szóba, sőt! Luca keresett, és aki keres az talál:). Füstölt az instagram és a facebook is Luca ujjai alatt, a közös messenger csoportba érkeztek sorban a képek. Megtaláltuk- megegyeztünk közösen... Különlegesség bukkant elénk, a Pécsett élő brazíliai Varna és Diego! Na de egy magyar páros is szembe jött velünk, egy szuper képsorozatával Dóri és Dávid. Szerelmes, felhőtlen és stílusos párocska, hát csak nem hagyjuk ki őket! A két témához így két ruha is kellett :)


MINDEN A RÉSZLETEKBEN REJLIK? Sok részlet volt még ezen kívül, egy inspirációs fotón Lucus pedig beleszeretett egy lámapárba :) Hát keressünk! Luca talált is, de végül aznap a sáros, havas-fagyos idő miatt a lószállító- amivel érkezett volna a lámapár-beragadt... aztán próbáltak a többiek is a fotózás napján szervezni legalább egy lovat :):):):), vagy máshogy elhozni a lámákat. Mindent megtettünk, de mégis valahogy a végére nekem nem hiányoztak! DÓRI ÉS DÁVID annyira jól működtek a kamerák előtt - az összerakott öltözet, a koszorú -minden klappolt a kalappal együtt, így lett tökéletes a végeredmény!


Na, talán egyszer még lesz egy lámás képünk is :)

Na meg az autó... Mindenki figyelt, csak én - Viktor - nem, és leálltam a földesúton az üvegház mellé. Lefelé nem volt gond, de vissza igen! Tele voltam pakolva ( asztal, székek, géz terítő-anyag meg minden), amit gondosan választottunk ki hogy a stílushoz passzoljon és persze a ruhák ( ingek, szőrmekabát, stb) ... :D Csak leálltam! Gondoltam, ha nem megyek ki, ottalszom... :D szép csillagos az éjszaka, üvegházból jó a kilátás...


Itt jegyezném meg: a szőrmekabát egy báránybőr volt, anyukám régi kabátját találtam meg. Fontos mindannyiunk számára a természet- és környezetvédelem is, valamint az állatok felesleges leölését sem támogatjuk!!!


Végül összeállt minden! Mindenki odaért, a virágok megkötődtek, szerencsére vasárnap láttuk hogy lesz hó hétfőn, ezért volt közel 24 órán előkészülni. Talán Alexisnek volt ez a legnehezebb, de megugrotta! Reggeltől haj, smink, összepakolás, közben mindenki szorgos teendőit is próbálta intézni-folytatni... Ez plusz projekt, az élet ezért nem állt meg nálunk sem! A ruhapróbák és találkozók már 1-2 héttel korábban megtörténtek, így fel voltunk készülve a gyors munkára.


Megérte! Minden percét élveztük, hisz ismerjük egymást. Nem idegenként álltunk össze, a párokat hamar bevontuk a mókába, az angol nyelv sem volt akadály, kicsit fáztunk ugyan, de szerintem az örömmunka heve miatt ezt csak a végén éreztük igazán... :) A brazil szépségekkel kezdtünk, egy elegáns vonalat választottunk nekik. Varna csokibarna bőréhez a fehér ruha és a fehér hó remek kontrasztot adott, Diego (igen Ő is brazil) fehér bőre a sötétkék öltönnyel szintén a kontrasztot emelte ki. Tapasztalatlanul álltak a kamera elé, de nem félve! Szerintem élvezték ők is, főleg amikor Luca megrázta a faágat Máténak, hogy a fotókon még erősebb havazást lássunk, de végül Luca fején landolt minden :):) :)

Imádtuk!


Havas téli tájuk, és cuki Brazil fiatalajaink így mutattak:


Még nem teljesen átfagyva, de kicsit dideregve érkezett meg Dóri és Dávid fotózása, egy forró tea után az üvegházban. Lámák hiányában :D maradtak ketten a kalappal meg a csokorral... Pont elég volt így is, mindent vitt a pimasz és csintalan páros! Kicsit irigykedtünk is rájuk, ahogy játszottak a hóban, Máté pedig kattintott párat. Szerelem van és boldogság, ugye ez a képeken is látszik?!Hálás köszönet párjainknak - Varna, Diego, Dóri, Dávid!


A téli dreamteam csapatunk, a link instagram oldalainkra visz, itt bekövethettek minket:


Fotó: Szugfil Fotó - Szugfil Máté

Smink, styling: MesterMakeup - Mester Luca

Haj: Forró Édua Haurstylist - Forró Édua

Helyszín, virág-dekor: Alexis photo• flower• wedding - Mesić Alexandra

Esküvi ruhák, styling: KozaricsViktorDress - Kozarics Viktor


Még jelentkezünk... Ugye várjátok?!

Comments


Következő írásunk...
Aktuális