top of page

Merj önmagad lenni!

Rengeteg esküvői ruha próbát tartok, már évek óta tökéletesítem azt a körülbelül 2 órás időtartamot, amit első találkozástól akár a ruha, vagy stílus kiválasztásáig egy - addig még nem ismert- menyasszonnyal töltök. Mi kell ahhoz, hogy igazán segíteni tudjak az esküvőjére készülő menyasszonyoknak? Sok minden! Mindent nem árulhatok el persze, ahhoz személyesen kell találkozni velünk, de a legfontosabb dolgot most elárulom! Ez nem más, mint az ÖNAZONOSSÁG, vállald Önmagad! A következő blog cikk leginkább erről, szól, ez a téma inspirálta a forgatásunkat.

A csapat - Móni stáb és vendégművészeik- levelező tagozatos Mónikák - egyetértettünk mind abban, hogy egy vagány, magát felvállaló, nőies mégis vidám menyasszonyt szeretnénk megmutatni a forgatás eredményeként! Innen indultunk...

Nálam- Viktor - a nő az mindenféle is! A kiválasztott ruhával indult minden. Ugyanis a ruha elég kettős, nadrágos-szoknyás összeállítás! Egy tüllszoknyás hercegnő és egy vagány modern nagyvárosi nő is lehet benne a viselője. A kettősség bennünk van, és egy menyasszony legyen visszafogott, elegáns - legalább is a szertartásokon - majd az buliban legyen fiatalos, vagány és könnyed. Vannak erdei tündérek, vannak vártoronyba zárt hercegnők, vannak bohém csajok, tündék, retroglam, pikáns fazonok... és sok minden más... Te vajon ki vagy???


A fotózás, forgatás speciális dolog, ott mi találjuk ki alkotók, mit látunk a modellben, a helyszínben, a helyzetben, és hogy mutatjuk meg ezt a közönségnek. Az életben viszont máshogy megy. A menyasszony Önazonosságát segítünk megkeresni és előhozni, de ezt az adott arának kell tudni, meghatározni, és felismerni. Egy ruhapróbán a tükör beszédes... amit látunk, az a valóság. Néha ennek örülünk, néha nehéz belátni, de ha végül elfogadjuk - és elfogad minket a család, a próbára kísérő társaság - akkor lehetsz igazán önfeledt menyasszony a saját esküvődön!

A konvenciók, a hagyományok persze hogy számítanak, de 2021-ben szabad hogy túlnyomóan ezek határozzák meg az esküvőt? NEM! A személy a fontos, és a pár. Persze leginkább a nő, a menyasszony!

Akkor vagy magabiztos, ha jól érzed magad a bőrödben, először is tud meg ki vagy, aztán könnyű lesz ruhát, sminket, hajat választani! Nekünk nem konkrétumok kellenek főként, hanem érzések, részletek, látomások, a többit megtaláljuk mi neked! Egy profi sminkes tudja, hogy a bőrszínedhez, az arcodhoz mi fog jól állni, de a stílust határozd meg, a helyszín választás, a ruha választás már a szakembereket segíti, vezeti az alkotás útján. Ezért is fontos megtalálni azt az esküvői ruhát, ami TE vagy! A többi már tényleg csak jó szakember kérdése.


Elkalandoztam, vissza a forgatáshoz:


Klau, a modellünk már ismert volt többségünk számára, sokat dolgoztunk vele, és pont az a kettősség kellett nekünk, amit már sokszor megmutatott nekünk munkánk során! Klau egy vagány csajszi az életben, de a fotókon mindig szende szűzként jelent meg nekünk. Ezt a két énjént szerettük volna most egy anyagban összegyúrni.


A ruha biztos volt, és határozott elképzeléseim voltak a teljes külső esetén. Nem egy képet mutattam Briginek és Esztinek a smink és haj terén, hanem a víziómat, a körvonalakat vázoltam. Az eredményt nem kell dícsérni, hisz a fotókon és a filmen is látszik.

Nem volt egyszerű dolga viszont Évinek a filmkészítés terén. Sok képet vázoltam neki, hogy én hogy is látom az egész filmet, de tudtam, hogy nem szabad megkötni a kezét, hisz az már nem igazi alkotás. Sokat dolgozunk együtt, bízom benne, és tudok örülni annak, amit a végén kapok, kapunk tőle! Most is így lett! A zene választás, a képvágások, a kameramozgás, a szöveg mind Éva fejéből pattant ki. (Mi többiek ehhez nem is értünk, persze :) ) Végül még egy jó kis felmondott szöveg is került a filmbe, megtámogatva a képi és zenei világot. Bejártuk így Amerikát is, köszönet az ismeretlen női hangnak a segítségért!

Az eredmény tökéletes lett, mégis más, így jó!


Betti - azaz FotósMóni - még nem dolgozott együtt Évivel, és kettőjük kamerája néha útban volt egymásnak, de hamar összeszoktak és meg is kedvelték egymást, sőt energiáik összeadódtak! Amikor ez a cikk megszületett és felkerült az éterbe - Ma ezt is ünnepeljük, elmaradt születésnapok, a sikeres forgatás és csak mert nyár van és koktéloznánk is egyet, ha kamera képes, akkor erről a partiról is megmutatunk pár képet nektek ;) További vendégművészekkel együtt.


Az időjárás, mint mindig:

Hát sok móka, és vidámság volt ezen a napon is, de hát ez velünk jár :) A fények megint kritikusak voltak, Évi és Betti - mint mindig- ragaszkodott a tökéletes fényekhez, ebben csak az időjárás akart keresztbe tenni. Sok idő az előkészület, ha esni fog, nem lehet már előre tenni a forgatást, a felhők jól jöhetnek, végünk volt minden, de az eső kikerült minket.


Írjak még valamit vagy inkább megnézitek mit is készítettünk?


Film - Pásztor Éva- Epphoto:


Következzenek a fotók, Betti látásmódját is nagyon szeretjük - Borbás Betti képei:


Na persze, hogy werk képek nélkül nincs blog cikk:


A teljes stáb egy véleményen van- vállald be, mi pedig segítünk előhozni:


Film: Pásztor Éva- Epphotoandfilm - https://www.facebook.com/Epphotoandfilm

Model: Villányi Klaudia - https://www.facebook.com/klaudia.villanyiA képek és film anyag bármilyen felhasználása engedényköteles!

A megosztásokat köszönjük!

댓글


Következő írásunk...
Aktuális
Archive
Címszavas keresés