top of page

2019 kollekció fotózás... Sibenik

Az idei kollekció fotózás előkészületei már augusztus óta szerveződtek, de annyi lehetőség és opció járt a fejembe, fejünkben, és a kollekció teljes elkészülésének ideje is bizonytalan volt, hisz fontos egy jól átgondolt koncepció és a tökéletes minőség... A sok-sok lehetőség közül - amit most nem mondhatok el mert később még reményeink szerint megvalósulnak majd ezek is- Horvátország területére esett a választás, közös döntésként a fotósunkkal Pásztor Évivel, és a modellekkel!


Fontos tudni, hogy szoros együttműködésben dolgozunk és számomra az ő szakmai segítségük és véleményük fontos, így Luca, Bianka és Évi, mint szűkített csapat, indultunk el hétfőn reggel rengeteg ruhával felpakolva!


Kicsit a forgató csoportról, röviden:


Lucával régóta jó barátságot ápolunk, ő egy törékeny kis hattyú, akit néha a én sodró szelem könnyekre fakaszt, de szerintem tudja hogy a szívemben minden vihar ellenére fontos helyet foglal el! Legyen esküvő, fotózás, vagy közös munka, remélem a barátság majd mindent kibír...


Bius egy igazi gyöngyszem, apróka kis törékeny lány, nagy hanggal, széles mosollyal, de még nagyobb szívvel! A modelles kliséktől függetlenül, ő egy igazi céltudatos, okos lányka!


Évi második alkalommal fotózza a kollekciónk darabjait, de igazából ő egy olyan pluszt tudott hozzáadni eddig, ami nagyon megfogott benne! Nagyon jól segíti a modelleket, és minden apró részletet észrevesz, ez nagy segítség nekünk... Sok esküvőn dolgoztunk már együtt, mindig szereti kihozni a maximumot az emberekből, ettől Évi nem csak egy fotós...

 

Aznap reggel már láttuk a várható időjárást a tengerparti részeken, így megvolt a cél, pedig korábban még Sibenik mellett Rovinj, Crikvenica és még délebbi városok is szóba kerültek... Sibenik sokszínű, így az óváros remek lehetőségnek tűnt, a tengerpart változatos részei mellett.

Évi selfie :)

A hegyek előtt még borult ég, de a tenger felé a hegyeken áthaladva 20 fok és napsütéses idő várt minket...

Lucuska

Biuska

Viktor- én vezettem :)

Selfi- a gyémánt szerv belelógott a fejbe!


Megérkeztünk és szinte rögtön helyeket kutattunk, a próbafotók elkészítésére, majd a végleges helyszínek kiválasztásához...

Este - itt is korán sötétedik- sok időnk marad beszélgetni, nevetgélni és tervezni a következő 2 fotózási napot! Egy fincsi vacsora és remek limonádék elfogyasztása után, desszerttel zártuk a napot. Ezek a modellek mennyit tudnak enni... :) Tudtunk hogy ezek után nem sok időnk lesz a családnak ajándékokat és csokikat vásárolni, így nem hagyhattuk ki a fantasztikus Dallmare bevásárlóközpont érintését sem :)

Még eső is esett, de a levegő kellemes maradt így is. Kis félelem volt bennünk hogy hátha másnap is esik, bújtuk az időjárás jelentéseket! Igazából a borús idő kedvező a fotósoknak, de az esőt a gépeik nem szeretik :), és a Ruhák sem :) Az elalvás sem ment hamar, izgalommal vártuk a reggel, pontosan megterveztük a felkelést, az előkészületeket (mégsem sikerült időben indulunk mert Évi -a fotósunk - hajmosással húzta az időt :) persze csak 3 perc volt :)


Mutatok még pár előkészületi képet, aztán jön a LÉNYEG!! Lucával szerencsés helyzetünk van, hisz Pécs egyik legszebb modellje, de MESTER sminkes is, főnyeremény! MesterMakeUp köszönjük a kitartó munkát és a kollekcióhoz illő tökéletes sminketek!


A ruhák leválogatva, minden helyszín összeegyeztetve, felpakolva... Itt jegyezném meg hogy a modellek élete nem könnyű, talán sokan az mondják, á ők egész nap csak állnak és pózolgatnak! A mi modelljeink segítőkészek, cipekednek, áznak fáznak, és estig kitartóak, még ha meg is kell fagyniuk! A körülmények néha mostohák, utcán öltözünk, magassarkúban tipegnek vagy tartanak pózt begörcsölt lábbal akár percekig... Mindezek alatt a arcukon semmi nem látszik! Alázatosak a munkájukkal, tervezőtől, ruhától függetlenül minden esetben a maximumot hozzák ki, még akkor is ha nem mindig tudnak azonosulni azzal a test pózzal, vagy hajjal, vagy ruhával! Esetünkben fontos hogy komfort legyen, remélem ezt sikerült megteremtenünk nekik!

Az első helyszín az erőd melletti ívesen megépített vízi átkelő híd volt! Mivel itt tengerparti kibontott hajat képzeltünk, ezzel kellett indítani a napot! Az első pár kép mindig nehéz, de 10 perc alatt a profi csapatunk már azt tudta mondani az első képre hogy megvan! Ezután jöhetett az öltözés, ruha és profil csere... Fel- le szaladgáltam hogy az öltözésnél is segítsek, de a ruhák fotózásánál is ott legyen, mert a megfelelő képre mindig nekem kellett rámondani az IGENT!


Nevetés, kacagás, móka és vidámság jellemzi a munkánkat! Sérülések és pózok megmutatása sem maradhatott el! A cipőfelvétel nem egyszerű, pláne ha 12 cm feletti a sarok! A derítő lap tartása szélben nehézkes, de ha kell a fény...
Az ebéd ennél is mókásabbra sikeredett, a gyorsaság kedvéért gyorsétterem lett...


Pihenő nincs egész nap, a bázison gyors haj fésülés és smink igazítás, majd az új ruhákkal irány az óváros! A fények megfelelőek, a modellek gyönyörűek, a nézelődők kíváncsiak...

Innentől (sem) Évi nem sok képen szerepel, hisz ő a gép másik felére került :)
Hamar lement a nap, de nem bántuk, mert fárasztó nap volt, és fontos volt hogy maradjon idő a feltöltődésre is! Egy kellemes hangulatú helyiek által látogatott pizzériát találtunk a levezetéshez, itt már nem menyasszonyi ruhában :) A másnapi ütemterv egyeztetése mellett marad idő megbeszélni, vagy néha megvitatni a modell élet rejtelmeit és nehézségeit is...


Eljött az harmadik, azaz utolsó nap, ami talán a legjobban várt helyszínt tartogatta, a sziklás tengerpartot. Az előző napon a naplementébe csúszott 2 ruha fotóit meg kellett ismételnünk, mert túlzottan sötétek lettek, számomra pedig az összképbe nem fértek már bele! A város reggel is szép, a helyi lakosok meglepetéssel fogadtak minket minden alkalommal, főként a szoknyát magasba emelő - mert fotómodelleink nagyon vigyáztak a ruhák épségére és tisztaságára - strandpapucsot viselő, "mester"-ien sminkelt Biust és Lucát!

Ennek a sorozatnak mindenképp egy külön részt kellett szánjunk: